Profile

Sup,

Wij zijn The GMC and ERC en maken samen vanaf 1999 Engelstalige hip-hop muziek in de studio van ERC (klik op de FDP logo). De beats worden gemaakt door ERC en The GMC schrijft de rhymes en voert ze uit. Sinds 1999 zijn we bezig met het maken van nummers en met optreden. In 2000 hebben we een demo album gedropt en we zijn door de jaren heen gefeatured op hip-hop compilaties zoals "Rhymetime 2". Op het podium is ERC de Dj/sidekick en The GMC is de main mc.

We hebben shows gedaan tijdens Urban meets Caribbean in de Melkweg te Amsterdam, Reuring in Purmerend, Parckpop in Ilpendam, en diverse hip-hop evenementen in Nederland. In 2003 hebben we "Noord Hollands Glorie" gewonnen in de catogerie Hip-Hop/RnB en we hebben meegedaan aan de "Grote Prijs van Nederland" in dat jaar. Ons debuut album heet “Dedicated” (2006). In dat jaar is ook onze videoclip "Earn your props" op The Box en TMF geweest. We waren van plan een tweede album (As Usual) te droppen in 2008 maar dit werd afgelast. We zijn nog steeds bezig met het maken van tracks en staan nog steeds op het podium.

G&EERC (Producer)

ERC begon eind jaren 80 met het maken van hip-hop muziek. Hij is een producer, dj en sound engineer. In 1999 richt hij het label "Fusion Deal Productions" op. ERC heeft met bekende mc's en producers uit Amerika en Nederland gewerkt. Lees meer op www.fusiondeal.com.

The GMC (MC)

The GMC begon halverwege de jaren 90 met rappen. Hij heeft de Engelse taal van huis uit meegekregen. Eind jaren 90 kwam hij bij Fusion Deal Productions. Hij heeft door de jaren heen op vele podia gestaan en heeft verschillende evenementen gehost, waaronder een aantal MC Battles. The GMC heeft met Europese en Amerikaanse mc's samengewerkt.